Minister Van der Hoeven in gesprek met groensector

Minister Van der Hoeven heeft maandag 10 augustus 2009 een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG).

De minister sprak met de sector over innovatie, duurzaamheid, het ruimtelijk beleid voor het revitaliseren van bedrijventerreinen en de effecten van de economische crisis voor de branche.

Terugval

De hovenierssector telt ongeveer 5000 bedrijven. Deze ondernemingen zorgen voor 48.000 voltijdbanen. In 2007 werd in de branche 2,7 miljard euro omgezet. Door de economische crisis zal volgens de VHG het aantal opdrachten fors afnemen. Bij tuinaanleg wordt bijvoorbeeld een daling van 10 tot 15 procent verwacht en in de sector interieurbeplanting een terugval van 30 tot 40 procent.

Binnentuin

Aan het einde van de bijeenkomst bekeken de minister en de ondernemers de binnentuin van het gebouw Centre Court in Den Haag. Tuinontwerper Marc van der Zwet en bedrijfsleider Arnoud de Romph legden uit hoe de tuin van het gebouw is aangelegd. In Centre Court is het gebouw van SenterNovem, een uitvoeringsorganisatie van Economische Zaken.