Microfinanciering maakt Nederland ondernemender

Met het aanbieden van microfinanciering wil het ministerie van Economische Zaken starters en doorstarters betere kansen bieden op krediet. Microfinanciering bestaat uit een combinatie van coaching en krediet (tot 35.000 euro).

Elke ondernemer met een goed ondernemingsplan komt ervoor in aanmerking, zowel starters als doorstarters. Onderstaande ondernemers hebben hun bedrijf gestart of hebben dankzij microfinanciering nieuwe groei kunnen financieren. Zo helpt microfinanciering om Nederland ondernemender te maken.

Eigen praktijk

In de massagepraktijk van Jiska Kopmeijners staan jongeren en hun ouders centraal, jongeren van 10 tot 21 jaar met lichte tot middelzware (gedrags-) problematiek. De ouders worden betrokken door gesprekken, het leren van ontspanningtechnieken en het leren van massages of deze ontvangen. Jiska wilde graag een eigen praktijk en had een pand op het oog.

Zij is begeleid door Handson, maar die geven krediet tot maximaal 5000 euro. Bij Qredits heeft zij het benodigde geld gekregen. Op 2 juni van dit jaar opende zij haar zaak.

Goede chocolade

Laura de Nooijer importeert met haar bedrijf Lovechock chocolade uit Ecuador en maakt via een nieuw proces chocola. Het nieuwe bestaat uit een koude maling (in plaats van een warme maling). Hierdoor blijven de goede stoffen in de chocolade bewaard. Zij levert aan natuurwinkels, maar zoekt met haar coach naar meer afnemers om haar afzet te vergroten.

Haar coach is gespecialiseerd in marketing. Via Qredits heeft zij een krediet gekregen om voorraad te kunnen aanleggen en te investeren in verpakkingsmateriaal en dergelijke.

Innovatief koken

Peter Paul Jansen noemt zichzelf een goede amateurkok die hoge eisen stelt aan producten. Omdat hij in de winkel het aanbod niet voldoende vindt, is hij zelf gaan importeren. Met name innovatieve kookartikelen zijn te vinden in zijn winkel Brutus Kookt.

Een voorbeeld hiervan is een 'piep-ei' dat verschillende muziekjes maakt als het ei zacht en hard gekookt is. Peter Paul heeft vooral behoefte aan coaching en krijgt dit via Motivity (MF-ondernemerspunt en coachingorganisatie in Eindhoven).

Quads aan de haven

Kick de Graaf is vanuit een WW-uitkering begonnen met het opzetten van een verhuurcentrum voor Quads (4-wielige brommers). De gemeente staat achter hem en heeft hem geholpen met een locatie in de haven van Scheveningen.

Voor de aanschaf van de quads en de promotie via evenementenbureaus heeft hij via Qredits een krediet gekregen. Het eerste weekend was hij direct volgeboekt.