Opmerkelijke drugsvangsten op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft afgelopen week een paar opmerkelijke drugsvangsten gedaan. Maandag 27 juli werd een Antilliaanse vrouw aangehouden die cocaïne in de luier van haar 2-jarige dochter had verstopt en op donderdag 30 juli werd een Surinaamse man aangehouden die 182 bollen cocaïne had geslikt.

De vrouw, afkomstig van een vlucht uit Curaçao, wenste op de luchthaven niet mee te werken aan een vrijwillige bodyscan omdat ze mogelijk zwanger zou zijn. Omdat het vermoeden bestond dat ze drugs bij zich had, werd ze aangehouden om verder onderzoek te doen.

Rechercheurs van de marechaussee troffen daarop de drugs in de luier aan. Ook werd duidelijk dat de vrouw drugs in haar lichaam had verstopt. In totaal gaat het om ruim een kilo.

Recordvangst
De 182 bolletjes cocaïne die de man had geslikt wogen in totaal 2,2 kilo; een recordvangst voor een bolletjesslikker op Schiphol. Eerder dit jaar werd een man aangehouden die 218 bollen had geslikt. Deze waren een stuk kleiner, maar leverde ook een totaal van 2,2 kilo op.

Beide zaken worden onderzocht door het rechercheteam drugsbestrijding van de marechaussee, onder leiding van het Openbaar Ministerie in Haarlem.