Verhagen en Koenders deze week bij de Jaarvergadering van de VN

De Jaarvergadering staat onder meer in het teken van de hervorming van de Verenigde Naties, respect voor mensenrechten, de voedselcrisis en de realisatie van de Millennium Ontwikkelingsdoelen.

Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) zal veel aandacht besteden aan het conflict tussen Rusland en Georgië, het vredesproces in het Midden-Oosten en de crisis in Soedan. Naast vergaderingen in Europees verband heeft hij meer dan twintig ontmoetingen met collega’s regeringsleiders en VN-functionarissen, waaronder de ministers van Buitenlandse Zaken van de VS, Rusland en China. Minister Verhagen bericht dagelijks over zijn ervaringen en gedachten in zijn weblog bij de Volkskrant.

Minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) heeft topontmoetingen over Afrika en de Millennium Ontwikkelingsdoelen. Hij neemt deel aan het congres Water and Sanitation for All en woont een speciale bijeenkomst over moeder- en kindsterfte bij. Verder zal minister Koenders sessies leiden over ontwikkeling en handel in Afrika (met deelname van Philips), de impact van klimaatverandering in ontwikkelingslanden en de humanitaire situatie in Somalië. Minister Koenders schrijft hierover deze week een dagelijkse column in Metro. Bekijk de video's van de bijeenkomsten Financial Inclusion for All en Water and Sanitation for All.