Timmermans viert culturele banden met Nordrhein Westfalen

De Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen en Nederland zijn nauw verbonden. Afgelopen zaterdag haalden staatssecretaris Timmermans voor Europese Zaken en staatssecretaris Grosse-Brockhoff voor Cultuur van Nordrhein-Westfalen de culturele banden verder aan toen zij gezamenlijk de tentoonstelling ‘Van Dürer tot Kiefer’ in de Kunsthal Rotterdam openden.

Van Dürer tot Kiefer
Deze tentoonstelling bestaat uit een unieke selectie werken op papier van ruim honderd internationaal geroemde kunstenaars, afkomstig uit meer dan vijftig musea uit Nordrhein Westfalen. De expositie is speciaal voor de Kunsthal samengesteld en is een prachtig voorbeeld van de samenwerking tussen Nederland en Duitsland op cultureel gebied.

RUHR.2010
De intensieve culturele betrekkingen worden in 2010 bekroond wanneer het Ruhrgebied, een regio in Nordrhein-Westfalen, de Europese Culturele Hoofdstad vormt. Nederland zal zich binnen RUHR.2010 presenteren met tal van projecten op het gebied van podiumkunsten, muziek, architectuur, design, creatieve industrie, literatuur en beeldende kunst.