Op reis met minister Verhagen?

Ben jij een jonge professional werkzaam in de energiesector, financieel/economische sector of de academia, geïnteresseerd in internationale betrekkingen en maatschappelijk betrokken? En ben je in de gelegenheid om van 11 t/m 14 mei minister Verhagen tijdens een werkbezoek te vergezellen naar de Golfstaten ?

Minister Verhagen bezoekt van 11 t/m 14 mei de Golfstaten Saudi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten en Qatar. Doel van de reis is versterking van de samenwerking op drie gebieden:
- economie in tijden van financiële en economische crisis
- energie
- samenwerken aan vrede en veiligheid in die regio.

Verhagen neemt enkele Nederlandse jonge professionals mee op zijn reis. Voor hen is een programma georganiseerd waarin zowel ruimte is om de officiële delegatie te vergezellen, alsook voor gesprekken met lokale organisaties en bedrijven. Zij zullen daarnaast in contact worden gebracht met professionals uit de Golfregio, met wie zij ideeën uitwisselen en gezamenlijke uitdagingen bespreken.

Uit de reis wordt duidelijk hoe het Nederlandse buitenlandbeleid in de praktijk vorm krijgt. Onderwerpen die daarbij aan de orde komen zijn (alternatieve) energie, investeren, mensenrechten en (maatschappelijk verantwoord) ondernemen.

De professionals die wij zoeken:
- zijn werkzaam in de energiesector, de financieel-economische sector en de academia
- zijn tussen de 25-40 jaar
- hebben een visie op de internationale dimensie van het Nederlandse bedrijfsleven
- staan open voor discussies met gesprekspartners in Saudi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten en Qatar
- spreken uitstekend Engels
- zijn bereid om op diverse publieke fora hun bevindingen te delen.
- organiseren na de reis gezamenlijk een evenement, waar ze hun bevindingen presenteren aan de minister en andere geïnteresseerden.

Ben jij de jonge professional waar minister Verhagen naar op zoek is ? En ben je beschikbaar van 11 t/m 14 mei ?
Stuur je curriculum vitae met een goed onderbouwde motivatie om welke reden minister Verhagen door jou vergezeld moet worden vóór 6 april naar Marlous van ’t Pad Bosch, directie Voorlichting & Communicatie.
dvl-ab@minbuza.nl.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken vergoedt de reis- en verblijfkosten van de deelnemers. Noteer dat het programma onderhevig is aan veranderingen. Hierdoor wordt enige flexibiliteit van je gevraagd. Aanmeldingen die niet voldoen aan genoemde eisen, worden niet in behandeling genomen.

Voor vragen neem contact op met het secretariaat van de Directie Voorlichting & Communicatie 070-348 7510.