Oerol: van Terschelling tot Manhattan

Staatssecretaris Timmermans rolde vandaag letterlijk de groene grasloper uit voor de artiesten van Oerol 2009. Daarmee opende hij het Terschellingse festival dat van 12 tot en met 21 juni honderden voorstellingen, muziekoptredens en straattheateracts laat zien op de meest uiteenlopende locaties op het eiland.

Timmermans: "De theatermakers liegen hier de werkelijkheid bij elkaar. Ze bieden ons een werkelijkheid die intenser en eerlijker is dan de realiteit die we voor ons zien. Daarmee roepen ze ons op om ook onze eigen fantasie en optimisme te laten spreken."

Met zijn aanwezigheid onderstreepte Timmermans, onder meer verantwoordelijk voor Internationaal Cultuurbeleid, het internationale karakter van dit festival. "Over drie maanden neemt Oerol weer een eiland over", kondigde hij aan. In september vormt Oerol tijdens de NY400 week samen met De Parade een essentieel onderdeel van de viering van 400 jaar relaties tussen Nederland en Amerika. Timmermans verheugt zich zeer op het New isLand festival dat van 10 tot en met 20 september plaats vindt op Governors Island te New York: “We zullen de wereld laten zien wat er gebeurt wanneer Nederland haar verbeelding laat spreken."