Nederlandse ambassade bouwt dorp van karton in Madrid

Vandaag vestigt de Nederlandse ambassade te Madrid met een opvallende actie de aandacht op een lezingencyclus over moderne Nederlandse architectuur tijdens de 'week van de architectuur' in Madrid (6-12 oktober).

In samenwerking met het Nederlandse designbedrijf Kids On Roof worden veertig huisjes van karton op een plein in het centrum van de stad geplaatst. Leerlingen van twee lagere scholen krijgen vervolgens anderhalf uur de tijd om er hun droomhuis van te maken met verf, papier en andere materialen. Na afloop kiest een internationale jury de vijf mooiste huisjes uit. 'We hopen dat de droomhuisjes een inspiratie zijn voor de komende lezingen', aldus de organisatie van de ambassade.

Met deze ludieke actie wil de ambassade de aandacht vestigen op een reeks lezingen over Nederlandse architectuur sinds de Tweede Wereldoorlog die zij organiseert tijdens de 'week van de architectuur' in Madrid. Nederlandse architectuur geniet wereldwijde bekendheid. Ook in Spanje hebben verschillende Nederlandse architectenbureaus, zoals MVRDV en West 8, een stevige voet aan de grond.