Kom ook naar de Ghanadag

De vierde Ghanadag vindt op woensdag 12 november 2008 in Almere plaats. Het thema van dit jaar is duurzaamheid. De Ghanadag heeft als doel organisaties die actief zijn op het terrein van ontwikkelingssamenwerking in Ghana met elkaar in contact te brengen.

Iedereen die een organisatie heeft actief op het gebied van ontwikkelingssamenwerking in Ghana, is welkom. De gemeente Almere stelt ook dit jaar weer het stadhuis ter beschikking en de Nederlandse Ambassade in Accra draagt wederom haar steentje bij. We hopen u te mogen begroeten op Ghanadag 2008.

Evenals voorgaande jaren zullen tijdens het gezamelijke gedeelte sprekers met uitgebreide kennis van en ervaring in Ghana het woord nemen. Tot de sprekers behoren vertegenwoordigers van de gemeente Almere, de Ambassaderaad, het hoofd Ontwikkelingssamenwerking van de Nederlandse Ambassade in Ghana en de Ghanese ambassadeur in Nederland.

Ook is er de mogelijkheid om aan verschillende workshops deel te nemen. Deelnemers kunnen kiezen uit workshops op het gebied van ondernemen in Ghana, onderwijs, gezondheid (water en sanitatie), honger, migratie, stedenbanden en partnerschappen in Nederland en in Ghana. Hoewel de diverse workshops zeer uiteenlopende onderwerpen behandelen, heeft in alle workshops het overkoepelende thema duurzaamheid een belangrijke rol.

Tot slot is er uitgebreid ruimte voor het uitwisselen van kennis en het leggen van contacten tussen alle deelnemers. De informatiemarkt waar verschillende organisatie zich presenteren, maar ook het speed-daten, zijn hier speciaal voor bedoeld.

Het evenement werd de voorgaande jaren door de Nederlandse Ambassade in Accra, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de gemeente Almere georganiseerd. Dit jaar ligt dit in handen van een speciaal comité. Deze bestaat uit vertegenwoordigers van organisaties die actief zijn op het gebied van ontwikkelingssamenwerking in Ghana en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Voor meer informatie en deelname kunt u contact opnemen met het organisatiecomité. Zie ook het deelnameformulier in de bijlage.