Koenders samen met Borsato in Colombia

Minister Koenders is nu samen met War Child ambassadeur Marco Borsato voor een werkbezoek in Colombia. Hij bezoekt daar projecten van War Child gericht op reïntegratie van voormalig kindsoldaten en preventie van rekrutering van jongeren en spreekt onder andere met president Uribe.

De minister wordt de eerste dagen vergezeld door vertegenwoordigers van War Child Nederland waaronder Marco Borsato. "Ik heb eerder verklaard dat ontwikkelingswerk een zaak is van iedereen. Dit bezoek laat goed zien hoe je samen sterk kunt staan." aldus Koenders. Bij hun aankomst in Colombia namen Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en Borsato deel aan workshops en kregen ze een welkomst-rap.

Zondag bezochten zij in de buurt van Bogotá een opvangcentrum voor gedemobiliseerde jongeren en gingen zij naar een toneelstuk waarin deze jongeren hun eigen verhaal vertelden. Ook was er een bijeenkomst met diverse maatschappelijke organisaties. Maandag bezochten ze samen een War Child project in het zuidelijke conflictgebied Putumayo en voerden ze gesprekken met lokale autoriteiten.

Minister Koenders wil zich persoonlijk op de hoogte stellen van de lokale ontwikkelingen via gesprekken met onder andere lokale autoriteiten, maatschappelijk middenveld en andere donoren.

Dinsdag reist Borsato op uitnodiging van Koenders mee naar een project in de Macarena dat zich richt op het bieden van alternatieven voor cocaproductie in gebieden waar de FARC (de guerrillagroep Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia) het tot voor kort voor het zeggen had.

Donderdag reist de minister door naar Bolivia.