Aanbesteding Elektronisch Bestellen en Factureren

De Rijksoverheid publiceerde eind juli 2009 een aanbesteding Elektronisch Bestellen en Factureren (EBF1.1). Deze aanbesteding heeft betrekking op de inkoop van diensten die het proces van bestellen en factureren op elektronische wijze ondersteunen.

Op 23 december 2009 loopt de bestaande overkomst van de Rijksoverheid in relatie tot EBF af. Van deze overeenkomst maken momenteel een vijftal ministeries gebruik. Dit betreffen de ministeries van Financiën (incl. de Belastingdienst), Defensie, Verkeer en Waterstaat, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Volksgezondheid en Welzijn en Sport.

De aanbesteding EBF1.1 voorziet in een voortzetting van de huidige dienstverlening en heeft een looptijd van 1 jaar. Dit betreft de periode die benodigd is om een tweede Rijksbrede aanbesteding EBF2 voor te bereiden en uit te voeren. De resultaten van deze aanbesteding zullen medio 2010 beschikbaar worden gesteld. Aan deze tweede aanbesteding zullen naar verwachting alle dertien departementen en een aantal uitvoeringsorganisaties van het Rijk deelnemen. Bovendien zal er onderzoek plaats vinden naar de mogelijkheid tot uitbreiding van de huidige geautomatiseerde ondersteuning van de inkoopprocessen. Naar verwachting zal de aanbesteding EBF2 medio 2010 .

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voert de regie over deze aanbesteding. De voorbereiding van de rijksbrede aanbesteding gebeurt in nauw overleg met de markt.

Aanbesteding EBF1.1
Procedure: EU openbaar
Status: Gepubliceerd (TED, Tenders Electronic Daily)

Meer informatie

Voor nadere informatie of inlichtingen kunt u contact opnemen met Priya Poeran. Zij is te bereiken via e-mail postbus.ebf@minbzk.nl of op telefoonnummer 06-11 37 63 36.