Verhagen op Schiphol voor 'Wijs op reis' campagne

Minister Verhagen heeft reizigers op Schiphol donderdagochtend attent gemaakt op de 'Wijs op reis' site van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ook heeft de minister met reizigers de 'bestemmingscheck' gedaan. Donderdagochtend praatte hij verder met reis- en hulporganisaties over reistrends van Nederlanders. Verhagen bracht daarnaast een bezoek aan de Travel Clinic (voor gezondheidsvragen) van de luchthaven en aan het Bureau Nooddocumenten van de Koninklijke Marechaussee. Met dit bezoek startte minister Verhagen de 'Wijs op reis' campagne, die het ministerie elk jaar voert.

Op de Wijs op Reis website en in de gelijknamige folder kunt u tips vinden om u goed voor te bereiden op uw reis om problemen te voorkomen. U kunt daarbij denken aan informatie over verlies, diefstal of geldigheid van reisdocumenten. Maar u vindt er ook informatie over gezondheidsrisico's, de eigen veiligheid, de wetten, zeden en gebruiken van bestemmingen. Mocht er tijdens uw reis toch iets mis gaan, dan kunt u op de site en in de brochure terugvinden wat u wel en niet van een Nederlandse ambassade of een Nederlands consulaat kunt verwachten.