Bernard Wood : Testing the Paris Declaration: results of a joint evaluation

De Canadese onderzoeker Bernard Wood presenteert op vrijdag 13 juni op het ministerie van Buitenlandse Zaken de uitkomsten en aanbevelingen van een gezamenlijk door ontwikkelingslanden en donoren ondernomen evaluatie van de uitvoering van de Paris Declaration.

De resultaten van deze evaluatie vormen een belangrijke input voor het High Level Forum dat van 2 – 4 september plaatsvindt in de Ghanese hoofdstad Accra. Het High Level Forum bespreekt daar de voortgang van de implementatie van de Parijse agenda en zal zo nodig maatregelen voorstellen ter versterking van de uitvoering van deze agenda.

Bernard Wood was de afgelopen vijfentwintig jaar nauw betrokken bij de problematiek van ontwikkelingssamenwerking in brede zin. Hij stichtte in de 80er jaren het Canadese North-South Institute en leidde van 1993 tot 1999 het Development Cooperation Directorate van de OESO.

Bram van Ojik, directeur Inspectie Ontwikkelingssamenwerking en Beleidsevaluatie (IOB), en Maarten Brouwer, directeur Effectiviteit en Kwaliteit (DEK), nodigen u uit bij de bijeenkomst aanwezig te zijn. De presentatie, gevolgd door een discussie is bedoeld voor Nederlandse non-gouvernementele organisaties, academici, medewerkers van het ministerie van Buitenlandse Zaken en andere belangstellenden. IOB inspecteur Ted Kliest zal de bevindingen van de Nederlandse case studie toelichten.

Datum: vrijdag 13 juni van 12.30-14-00 uur
Locatie: Multi Purpose Room , Ministerie van Buitenlandse Zaken
Toegang gratis
Aanmelden is verplicht. Dit kan tot uiterlijk 10 juni bij het Secretariaat van IOB: iob@minbuza.nl
De voertaal is Engels.