Regeling van de Minister van Verkeer en Waterstaat houdende bepalingen met betrekking tot de verstrekking van subsidies voor duurzame mobiliteit, logistiek en duurzaam waterbeheer (Kaderregeling sub

Op 13 juli 2009 is de Kaderregling subsidies voor duurzaamheid verkeer en waterstaat (duurzame mobiliteit, logistiek en duurzaam waterbeheer) gepubliceerd in de Staatscourant (10400) en op 15 juli is hij van kracht geworden. De kaderregeling geeft de mogelijkheid om subsidieprogramma's op te stellen en uit te voeren op genoemde beleidsterreinen. De kaderregeling geldt 6 jaar en per jaar kan maximaal euro 125 mln voor alle subsidieprogramma's gezamenlijk uitgegeven worden. Er kunnen drie soorten subsidies gegeven worden: de "gewone" subsidie (directe financiële bijdrage), een krediet of een garantie. Daarnaast kan een voucher gegeven worden voor kleinere diensten.

De kaderregeling steunt op drie Brusselse regelingen: O&O&I (ontwikkeling, onderzoek en innovatie), het MSK (MilieuSteun Kader) en de Groepsvrijstellingsverordening.

Doordat de kaderregeling in Brussel is goedgekeurd, is nu de weg vrij gemaakt voor afzonderlijks subsidieprogramma's die uitgevoerd kunnen worden zonderdat voor elk programma afzonderlijk goedkeuring in Brussel gevraagd hoeft te worden. Nu zijn betrokken dienstonderdelen aan zet om subsidieprogramma's op te stellen en uit te gaan voeren.