International Baccalaureate kiest voor Den Haag

In september 2010 opent het International Baccalaureate (IB) in Den Haag de deuren van haar nieuwe internationale centrum.

Het centrum voor Afrika, Europa en het Midden-Oosten, zal uiteindelijk werk verschaffen aan 300 personen en meertalige professionals uit de regio Den Haag inhuren. Naar verwachting ontwikkelen zij onderwijsprogramma's in meer dan 130 landen voor kinderen tussen drie en negentien jaar.

Netherlands Foreign Investment Agency

De Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, heeft een belangrijke rol gespeeld in de keuze van het IB voor Nederland en Den Haag. De NFIA helpt en adviseert buitenlandse partijen die willen investeren in Nederland.

International Baccalaureate Diploma Program

Het International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) is een internationaal en landonafhankelijk schoolprogramma voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, dat qua niveau vergelijkbaar is met het vwo. Omdat de meeste universiteiten in de wereld het IB-diploma erkennen, kan de leerling met dit diploma op zak praktisch overal een universitaire studie volgen.