Benoeming leden van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa)

De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Van der Hoeven van Economische Zaken om de heer prof.dr. F.J.H. (Henk) Don (1954) en de heer mr.drs. J.Th.A. (Jaap) de Keijzer (1962) te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit.

De benoemingen gaan in op 1 oktober 2009. Henk Don en Jaap de Keijzer volgen de heer drs. R.J.P. Jansen en de heer ir. G.J.L. Zijl op, aan wie met ingang van 1 oktober 2009 eervol ontslag zal worden verleend.

Henk Don is sinds 2006 bijzonder hoogleraar Econometrie en Economisch Beleid aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Daarvoor was hij onder andere directeur van het Centraal Planbureau. Hij studeerde econometrie en promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam.

Jaap de Keijzer is sinds 1998 compagnon bij De Brauw Blackstone Westbroek N.V. te Amsterdam, waar hij al sinds 1989 als advocaat werkzaam is. Van 2001 tot 2005 was hij bestuursvoorzitter. Hij studeerde Rechten en Geologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht.