Staatssecretaris Klijnsma over Jeugdwerktop: Het zindert!

Warm en enorm druk was het op maandag 29 juni tijdens de Jeugdwerktop in Den Haag. Er moesten zelfs extra stoelen worden aangesleept om plaats te kunnen bieden aan alle wethouders van de arbeidsregio’s in het land, sociale partners, vertegenwoordigers uit de diverse beroepssectoren en andere betrokken partijen bij de bestrijding van de jeugdwerkloosheid.

De bijeenkomst in de Haagse Lobby mondde uit in de toezegging dat alle dertig regio’s in het land hun plannen voor de aanpak van de jeugdwerkloosheid voor 1 september hebben uitgewerkt.

In de Nieuwe Kerk aan het Spui in Den Haag vond later op de dag het tweede deel van de Jeugdwerktop plaats. Hier hetzelfde tafereel: een bomvolle zaal met delegaties uit alle windstreken van het land. Staatssecretaris Klijnsma was onder de indruk. “Dit is wat hoor! Dat echt alle regio’s van het land hier vanmiddag bij elkaar zitten. Het zindert! Het maakt duidelijk dat iedereen er van is doordrongen dat jongeren niet de eerste slachtoffers mogen worden van de huidige economische crisis”.

De deelnemers aan de Jeugdwerktop hebben maandag afgesproken dat alle werkzoekende jongeren voor 1 december een plek moeten hebben gevonden waar ze ‘arbeidsfit’ kunnen blijven of worden gemaakt. Dat kan zijn door een vervolgopleiding te gaan volgen, een stage, een combinatie van leren en werken, maar het kan ook om vrijwilligerswerk gaan.
Voor het totale actiepakket heeft het kabinet 250 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Het zindert in de zaal van de Jeugdtop. Foto: Hilkens Fotografie
Het zindert in de zaal van de Jeugdtop. Foto: Hilkens Fotografie