DBFM pilots bij decentrale overheden

Naar aanleiding van de Commissie Ruding hebben IPO, VNG, SkVV, G4, PIANOo en RWS in een werkgroep onder leiding van Financiën geïnventariseerd of decentrale overheden behoefte hebben aan kennis en expertise over DBFM.

De uitkomst is dat decentrale overheden aangeven animo te hebben voor DBFM en behoefte aan kennis en expertise hierover. Zij erkennen de meerwaarde van DBFM wel, maar over het algemeen heerst de opvatting van ‘eerst zien, dan geloven’. Teneinde inzichtelijk te maken hoe DBFM werkt bij decentrale infrastructuurprojecten zijn de decentrale overheden bereid om samen met VenW en Financiën PPC’s uit te voeren. Gedacht wordt aan tenminste drie pilots, die na de zomer zullen worden uitgevoerd. Decentrale overheden zullen de pilots zelf aandragen en de verantwoordelijkheid dragen.

De planning is om de Tweede Kamer in het najaar 2009 te informeren over de uitkomsten van de PPC’s en de eventuele vervolgafspraken die Financiën en VenW met decentrale overheden maken.

Voor meer informatie wordt verwezen naar de brief over dit onderwerp van de ministers van Financiën en VenW die voor de zomer aan de Tweede Kamer verzonden wordt.