Ladiesday Koninklijke Marechaussee

De Koninklijke Marechaussee houdt zaterdag 27 juni voor het eerst een Ladiesday. De dames worden deze dag niet in de watten gelegd. Wel krijgen ze informatie over het werk van de marechaussee. Ze leren een neppaspoort herkennen, maar het gaat ook over zaken die vrouwen belangrijk vinden bij het zoeken naar een baan.

“De marechaussee wil zoveel mogelijk een afspiegeling van de samenleving vormen. Daarom zijn we op zoek naar vrouwelijke marechaussees”, legt luitenant Jack Monster van de wervingsafdeling uit. “Over belangrijke onderwerpen als zwangerschapsverlof, uitzendingen, herintreden en werken in deeltijd doen allerlei verhalen de ronde. Door hier eerlijk informatie over te geven, hopen wij de sollicitatiedrempel te verlagen.”

Arrestatieteam

Tijdens deze unieke dag krijgen de dames van 9.00 tot 17.00 uur een goed beeld van werken bij de marechaussee. Naast een presentatie over de taken van de marechaussee staan er verschillende spectaculaire demonstraties gepland. De ME van de marechaussee geeft een realistisch optreden, evenals een hondengeleider-, een biker- en een arrestatieteam.

Het Landelijk Opleidings- en Kenniscentrum te Apeldoorn zet op zaterdag 27 juni haar deuren open voor maximaal 350 vrouwen van 16 t/m 28 jaar. Inschrijven kan via www.werkenbijdemarechaussee.nl. Tussen Apeldoorn CS en het opleidingscentrum rijden pendelbussen, maar er is ook voldoende parkeergelegenheid.