Bezoek Bijleveld en Albayrak aan Antillen en Aruba

De staatssecretarissen Bijleveld (BZK) en Albayrak (Justitie) brengen volgende week een werkbezoek aan de Nederlandse Antillen en Aruba. Het bezoek staat in het teken van de staatkundige veranderingen van het Koninkrijk en het halfjaarlijkse tripartiete overleg Justitie.

Het bezoek van de bewindslieden start maandag 22 juni op Aruba. Bijleveld en Albayrak voeren daar gesprekken met de Gouverneur van Aruba en minister-president Oduber. Staatssecretaris Albayrak spreekt verder nog met de minister van Justitie Croes en bezoekt de gevangenis van Aruba. Staatssecretaris Bijleveld spreekt ’s middags op Curaçao met de Antilliaanse minister-president De Jongh-Elhage.

Op dinsdag 23 juni hebben de bewindslieden een ontmoeting met de Gouverneur van de Nederlandse Antillen en staat het tripartiete overleg Justitie op de agenda. ’s Avonds houdt staatssecretaris Albayrak een lezing onder de titel ‘Managed Migration’, waarna een forumdiscussie over migratie zal plaatsvinden.

Woensdag 24 juni heeft staatssecretaris Bijleveld in Willemstad, Curaçao politiek overleg met de Nederlandse Antillen, Curaçao en Sint Maarten over de voortgang van de staatkundige veranderingen. Staatssecretaris Albayrak bezoekt die dag Bonaire. Zij voert daar diverse kennismakingsgesprekken en brengt een bezoek aan het Huis van Bewaring. Op Bonaire eindigt het werkbezoek van staatssecretaris Albayrak.

Staatssecretaris Bijleveld spreekt op donderdag 25 juni nog met de Gezaghebber van Curaçao en de Gedeputeerde van Volksgezondheid over de Isla raffinaderij. Op donderdag eindigt het bezoek van staatssecretaris Bijleveld.