Van Bijsterveldt ondertekent convenant voor Europese School

In 2010 start de Internationale School in Den Haag een opleiding waarvan het diploma toegang geeft tot alle Europese universiteiten.

Om dit mogelijk te maken heeft staatssecretaris Van Bijsterveldt een convenant ondertekend met wethouder Dekker van Den Haag en de heer Knoester, bestuurder van het Rijnlands Lyceum. Leerlingen van de Internationale School in Den Haag en andere internationale scholen kunnen in twee jaar tijd het Europees baccalaureaat verwerven. Van Bijsterveldt: "Prachtig dat met deze Europese School het aanbod van internationaal onderwijs gevarieerder wordt".

Het ministerie van Onderwijs ondersteunt de gemeente Den Haag om het aanbod van internationaal onderwijs in de stad te versterken. Het is uniek in Europa dat internationaal baccalaureaat en Europees Baccalaureaat onder één dak aangeboden zal gaan worden. Van Bijsterveldt: "De internationale uitstraling van de stad is gebaat met deze Europese School en dat is ook goed voor Nederland." Wethouder Dekker voegt daaraan toe: "Een internationale stad als Den Haag zet zich met internationaal onderwijs prominent op de kaart. Daar getuigt ook dit nieuwe initiatief van."

Tot dusver kon het Europees Baccalaureaat in Nederland alleen worden verkregen via de Europese School in Bergen. Deze klassieke Europese school biedt een meertalige- en multiculturele opleiding voor kinderen (4-18 jaar) van medewerkers van Europese bedrijven en instellingen. Naast onderwijs in de moedertaal krijgen leerlingen les in een of meer Europese talen.