Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken (8 tot en met 12 juni 2009)

Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken (8 tot en met 12 juni 2009)

Minister Van der Hoeven

Maandag 8 juni
9.30-11.00 uur: Heierkerkweg 3a, Venlo
Rondleiding over het terrein waar in 2012 de Floriade wordt gehouden. De Floriade staat in het teken van innovatie en duurzaamheid. Bij de ontwikkeling van de infrastructuur van het park wordt geïnvesteerd in baanbrekende innovatieve technologie op het gebied van duurzaamheid met als doel een impuls te geven aan de ontwikkeling van de innovatieprogramma's. Met deze plannen wordt het mogelijk om deze duurzame investeringen ook na de Floriade een operationale vorm te geven in de nabestemming van het Floriadeterrein. Naast de kans om de innovatiekracht van ons land te laten zien, liggen er ook op andere terreinen mogelijkheden. Daarbij gaat het om zakelijke en toeristische promotie van Nederland.

12.00-14.00 uur: Gasstraat Oost 3, Oss
Werkbezoek aan Schering Plough in Oss. Opening nieuwe farmaceutische fabriek van Schering-Plough voor de productie van onder andere injectievloeistoffen. De fabriek is in nauwe samenwerking met de Amerikaanse FDA ontworpen zodat de geneesmiddelen straks ook geproduceerd kunnen worden voor de Amerikaanse markt. Na afloop van de officiële opening neemt de minister deel aan een rondleiding.

15.30-16.30 uur: ADO Stadion, Haags Kwartier 55, Den Haag
Toespraak tijdens ABN Amro seminar. In haar speech gaat de minister in op de toekomst van bedrijventerreinen. Hoe wordt met de ruimte omgegaan, kiest men voor nieuwe terreinen of voor herstructurering.

Dinsdag 9 juni
10.00-12.00 uur: Russenweg 5, Zwolle
Werkbezoek aan Scania Production Zwolle BV. Dit is de grootste van drie Europese productiebedrijven voor zware Scania vrachtauto's. Onderdeel van het bezoek is een rondleiding op de werkvloer.

Woensdag 10 juni
13.00-21.00 uur: Tweede Kamer, Den Haag
Plenair debat Sociaal Economische Orde, samen met de minister-president

Donderdag 11 juni
14.00-16.30 uur: Tweede Kamer, Den Haag
Algemeen overleg over Nanotechnologie samen met de ministers van SZW en VROM

18.00-19.00 uur: De Flint, Coninckstraat 60, Amersfoort
Speech tijdens het event 'Empowering Women: The Oikocredit Experience' over microfinanciering in ontwikkelingslanden en vrouwelijk ondernemerschap.
Vrijdag 12 juni
8.30 - 14.30 uur: Luxemburg
Overleg van Europese energieministers (VTE-raad) in Luxemburg

Staatssecretaris Frank Heemskerk

Dinsdag 9 juni
17.45-18.30 uur: Nieuwspoort
Speech tijdens Waterpoort, bijeenkomst van het Netherlands Water Partnership (NWP) in Nieuwspoort. Het NWP stimuleert samenwerking binnen de Nederlandse watersector. Hierdoor kan Nederland een grotere bijdrage leveren aan oplossingen voor de internationale waterproblematiek en heeft Nederland een sterkere positie op de internationale watermarkt. Heemskerk speecht over de wijze waarop de Nederlandse waterbedrijven nog meer exportkansen kunnen benutten.

18.30-21.30 uur: Tweede Kamer
Algemeen Overleg Latijns-Amerika

Woensdag 10 juni
10.30-11.30 uur: Tweede Kamer
Algemeen Overleg Raad Vervoer Telecom en Energie (onderdelen Energie en Telecom)

Donderdag 11 juni
12.45-13.15 uur: Rotterdam, Wolphaertsbocht
De Wolphaertsbocht in Oud-Charlois in Rotterdam-Zuid wordt de modelstraat voor Rotterdam en Nederland voor veilig ondernemen. De winkels in de straat worden voorzien van de laatste technische snufjes op dit gebied. Winkeliers en personeel hebben trainingen gevolgd over criminaliteit en hoe daar mee om te gaan. Heemskerk verricht de opening en licht in zijn openingswoord het belang van veilig ondernemen toe. Ook informeert Heemskerk de ondernemers op welke manier hij bijdraagt aan veilig ondernemen, zoals via onder andere de Bedrijven Investerings Zone, het Keurmerk Veilig Ondernemen en via de veiligheidsscans.

15.45-16.45 uur: Institute for Social Studies, Kortenaerkade 12, Den Haag.
Speech tijdens bij het Institute for Social Studies in Den Haag. Oxfam Novib en het Institute of Social Studies organiseren samen een serie van vijf debatten over de "buitenranden" van de internationale economische crisis onder de titel "It's not the Economy, Stupid!". Centrale vragen zijn: wat missen we in onze analyses van de oorzaken van de huidige crisis? En wat zijn de consequenties voor ontwikkelingslanden? Eerder spraken de Frans-Amerikaanse andersglobalist Susan George en de Filippijnse activist en "Alternatieve Nobel Prijs winnaar" Walden Bello. Heemskerk spreekt tijdens de bijeenkomst over de kredietcrisis en de relatie tot marktwerking en vrijhandel. Ook het streven naar betere regulering van de markt en een beter evenwicht tussen people, planet en profits komen aan bod.

Mededeling aan redacties (niet voor publicatie):
Voor meer informatie ren kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Directie
Communicatie: (070) 379 6442.