Van Bijsterveldt reikt prijs Nieuwsmakers 2009 uit

In Tilburg heeft staatssecretaris Van Bijsterveldt de winnaar bekend gemaakt van de wedstrijd Nieuwsmakers 2009.

Leerlingen in het voortgezet onderwijs konden deelnemen door een nieuwsbericht en achtergrondreportage te schrijven dat moest voldoen aan de journalistieke regels. Uiteindelijk is het artikel van Floor Segeth als beste uit de bus gekomen. In de Fontys Hogeschool voor Journalistiek ontving de winnares uit handen van de staatssecretaris een laptop.

Floor Segeth schreef een artikel over het afnamemoment van de cito-toets in het basisonderwijs. "Alle finalisten hebben aansprekende artikelen geschreven. Maar als een scholier een complex onderwerp over het onderwijs zo genuanceerd uiteen weet te zetten, dan ben je volgens mij een terechte winnaar", aldus Van Bijsterveldt.

De wedstrijd Nieuwsmakers is een initiatief van Stichting Krant in de Klas. De wedstrijd koppelt de actualiteit van de leerlingen aan taalvaardigheid, mediawijsheid en burgerschap op een manier die zeer motiverend is voor zowel de leerlingen als docenten. Leerlingen in het voortgezet onderwijs konden deelnemen door een nieuwsbericht en achtergrondreportage te schrijven dat moest voldoen aan de journalistieke regels. Na een voorselectie door docenten zijn 125 artikelen van verschillende middelbare scholen ingestuurd.