Jong Lokaal Bokaal 2009: dé prijs voor positief jeugdbeleid

Tot 19 juni kan iedereen zijn gemeente nomineren voor de Jong Lokaal Bokaal. Dat is een prijs voor de gemeente die zich het beste inzet voor jongerenparticipatie.

Deze jaarlijkse prijs is een beloning voor gemeenten die jongeren serieus nemen, ze stimuleren om mee te doen, mee te denken en mee te beslissen over alles wat voor jongeren belangrijk is. In 2009 wordt er speciaal gelet op initiatieven van gemeenten voor hangjongeren: wat biedt de gemeente hun jongeren ter vrijetijdsbesteding? Elke gemeente in Nederland kan genomineerd worden voor de Jong Lokaal Bokaal.

Nominatietermijn verlengd tot 19 juni 2009

Zowel jongeren als gemeenten zelf kunnen aangeven waarom de gemeente in aanmerking moet komen voor de Jong Lokaal Bokaal. Om méér gemeenten de kans te geven zich op een positieve manier te profileren met hun jeugdbeleid, is de deadline voor het nomineren verlengd tot 19 juni. Nomineren kan op de website jonglokaalbokaal.nl .

Selectie door jongeren

Na 19 juni vindt er een voorselectie plaats. 12 gemeenten gaan door naar de volgende ronde. Een team van eerstejaars studenten pedagogiek van de Hogeschool Utrecht bezoekt deze gemeenten om het jeugdbeleid in de praktijk te onderzoeken. Dit leidt tot 3 finalisten. Minister Rouvoet reikt op 19 november 2009 de Jong Lokaal Bokaal uit aan de winnende gemeente.

De prijs is een initiatief van de Nationale Jeugdraad en Jeugd en Gezin. In 2008 ging de prijs naar Borsele.