Onderzoekers presenteren kennis voor LNV-beleid

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) investeert jaarlijks ongeveer 33 miljoen euro in zogeheten kennisbasisonderzoek. Wageningen Universiteit en Researchcentrum voert dit onderzoek uit. Het kennisbasisonderzoek richt zich op de ontwikkeling van nieuwe kennis die op een termijn van drie tot vijf jaar relevant is voor het ministerie van LNV en voor (maatschappelijke) partijen zoals landbouwsectoren, natuurorganisaties, (voedings-) industrie, onderwijsinstellingen, provincies en gemeenten.

Op dinsdag 12 mei presenteren onderzoekers van Wageningen UR aan beleidsmedewerkers van het ministerie van LNV een aantal bijzondere onderzoeksresultaten.

Voorbeelden van presentaties zijn Biobased Economy: planten als leverancier van groene grondstoffen, Klimaatverandering: klimaatneutrale veehouderij en een internationale rapportage over emissies, Dierenwelzijn & Diergezondheid: het verloop van darminfecties en resistentiepatronen van bacteriën in de veehouderij, en Groenblauwe ruimtes: de opbrengst van een landschap berekenen en hoe duurzaam is het landgebruik in Europa?