Marechausseemedewerker aan verwondingen Koninginnedag overleden

De commandant van de Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal Dick van Putten, maakt met leedwezen bekend dat een medewerker van de Koninklijke Marechaussee, de 55-jarige Roel Nijenhuis uit Apeldoorn, vandaag in het ziekenhuis is overleden.

Minister Van Middelkoop en staatssecretaris De Vries, alsmede secretaris-generaal Annink, zijn eveneens diep geraakt door het overlijden van de heer Nijenhuis, die gisteren als burgermedewerker van de marechaussee zwaargewond raakte bij de afschuwelijke gebeurtenis te Apeldoorn. Hun gedachten gaan uit naar de nabestaanden, familie en vrienden van de heer Nijenhuis. Zijn overlijden is een zware slag voor Defensie, in het bijzonder voor de Koninklijke Marechaussee.

Roel Nijenhuis is gisteren na het incident zwaargewond opgenomen in een ziekenhuis. Vanmiddag is hij helaas aan zijn verwondingen overleden. Generaal Van Putten heeft zijn medeleven aan de familie betuigd.

Nijenhuis werkte als chauffeur bij de transportgroep van het Landelijk Opleidings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee in Apeldoorn.

Sinds vanmorgen heeft de gemeente Apeldoorn een condoleancesite geopend. Daar kunnen blijken van medeleven worden geplaatst.