750 basisscholen bezocht voor een betere luchtkwaliteit

De GGD bezoekt in opdracht van het ministerie van OCW alle basisscholen in ons land om advies te geven over het binnenklimaat.

Vandaag brengt staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs een werkbezoek aan de openbare basisschool Het Startpunt in Den Haag. Het bezoek heeft te maken met de inspanningen van het kabinet om het binnenklimaat in basisscholen te verbeteren. Het Startpunt is de 750ste basisschool die door de GGD wordt bezocht. Samen met de school wordt bekeken hoe het staat met het binnenklimaat in de betreffende school en welke verbetermaatregelen nodig zijn. De rest van de scholen volgt de komende jaren.

De GGD bezoekt in opdracht van het ministerie van OCW alle basisscholen in ons land om voorlichting en advies te geven over het verbeteren van het binnenklimaat op scholen. Een gezonde leer- en leefomgeving voor kinderen en docenten is belangrijk: leren gaat beter in een fris lokaal. Vandaag wordt de 750ste school bezocht. OCW stelt voor elke school die wordt bezocht een bedrag beschikbaar voor kleine verbouwingen. In totaal is daar euro 10 mln voor beschikbaar. Daarmee kan de school bijvoorbeeld extra ventilatieroosters of zonwering aanbrengen, of nog een extra CO2-meter aanschaffen.

Het kabinet investeert de komende tijd extra in de bouw en het onderhoud van scholen. De plannen worden op dit moment uitgewerkt. Belangrijk is dat er fors extra geïnvesteerd zal worden in de kwaliteit van het binnenmilieu en duurzaamheid.