Antwoorden op kamervragen van Van der Ham over een uitnodiging van de stadsdeelvoorzitter van de Amsterdamse wijk Slotervaart

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

DBO-K-U-2924045

Geachte voorzitter,

Hierbij zend ik u, mede namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de antwoorden op de vragen van het Kamerlid van der Ham (D66) over een uitnodiging van de stadsdeelvoorzitter van de Amsterdamse wijk Slotervaart (2009Z05925).

Hoogachtend,
de Minister voor Jeugd en Gezin,

mr. A. Rouvoet

Antwoorden op kamervragen van het Kamerlid van der Ham over een uitnodiging van de stadsdeelvoorzitter van de Amsterdamse wijk Slotervaart (2009Z05925).

Vraag 1

Bent u bereid in te gaan op de uitnodiging van de heer Marcouch, stadsdeelvoorzitter in Amsterdam-Slotervaart, om samen de opening te doen van de jaarlijkse CanalParade?*

Antwoord 1

Ik deel de zorgen van de heer Marcouch over o.a. zichzelf prostituerende Marokkaanse jongens, maar ik voor mij acht de entourage van de Canal Parade niet geschikt voor een debat daarover. Om die reden zal ik dan ook niet op de uitnodiging ingaan. De heer Marcouch heeft mij laten weten begrip voor deze afweging te hebben.

*GayKrant, 29 maart 2009: “Marcouch daagt Rouvoet uit”, http://www.gk.nl/index.php?id=9&a=bericht&bericht=6077