Wikiwijs in 2010 van start

Bij het begin van schooljaar 2010-2011 moet Wikiwijs volledig in de lucht zijn.

Nog dit jaar gaat een bètaversie van de elektronische schoolboeken van start. Kennisnet en de Open Universiteit worden nauw betrokken bij de ontwikkeling, schrijft minister Plasterk, mede namens de staatssecretarissen Van Bijsterveldt en Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer.

Sinds de lancering van dit initiatief, eind vorig jaar, zijn leraren en andere betrokkenen er met grote voortvarendheid mee aan de slag gegaan. De bewindslieden zijn onder de indruk van de 'grote creativiteit' die aan de dag wordt gelegd en 'de veelheid van projecten', schrijven ze. Als voorbeeld noemen ze de Landelijke Open Leermaterialenbank waar de VO-raad mee bezig is.

Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat het wiel opnieuw wordt uitgevonden. Kennisnet en de Open Universiteit gaan samenwerking zoeken met bestaande initiatieven en organisaties die specifieke expertise hebben op dit gebied.

Het ministerie van OCW zal het proces begeleiden maar leerkrachten, instellingen en organisaties bepalen de inhoud. Zij weten als geen ander hoe Wikiwijs het beste kan bijdragen aan nog beter onderwijs.