Koningin opent gerealiseerd Pps-project

Op 12 maart jl heeft Hare Majesteit de Koningin tijdens een feestelijke bijeenkomst het gerenoveerde pand van het ministerie van Financiën geopend.

De renovatie van het ministerie is het eerste rijkshuisvestingsproject in Nederland dat via een publiekprivate samenwerking (pps) tot stand is gekomen. Het contract omvat het ontwerp, bouw, financiering, beheer en onderhoud van het gebouw voor een periode van 25 jaar. Na een Europees aanbestedingstraject hebben de Rijksgebouwendienst en het ministerie van Financiën consortium Safire gekozen voor de realisatie van deze opdracht. Safire is een samenwerkingsverband van Strukton, Burgers Ergon, GTI, ISS Facility Services en een investeringsfonds van ABN AMRO en Dutch Infrastructure Fund.

Het ministerie van Financiën heeft, in samenwerking met de Rijksgebouwendienst, de renovatie van het ministerievan Financiën aangewezen als een pilotproject voor toekomstige DBFMO-contracten voor publieke gebouwen. Deze innovatieve vorm van aanbesteden heeft een kostenbesparing van 15% opgeleverd in vergelijking met een traditionele aanbesteding