Video: Van Bijsterveldt op bezoek bij PAL-studenten in Gouda

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) heeft op 23 maart een bezoek gebracht aan het Coornhert Gymnasium in Gouda.

Zij opende daar het 100ste gemoderniseerde bètalokaal in Nederland. Daarnaast ging zij in gesprek met PAL-studenten van de Technische Universiteit Delft die docenten ondersteunen bij huiswerkbegeleiding, practica voorbereiding en bij taal- en rekenlessen. "Met de inzet van PAL-studenten snijdt het mes aan meerdere kanten. Dat zie je hier terug in Gouda.", aldus Van Bijsterveldt. Zij investeert 2 miljoen in de PAL-regeling.

Met deze regeling maken studenten op een positieve wijze vroeg kennis met het onderwijsvak, het vermindert de werkdruk onder docenten en er komt meer aandacht voor ondersteuning van de leerling. Bovendien nemen de PAL-studenten nieuwe inzichten vanuit hun studie mee waar zowel de docent als de leerling profijt van heeft. De staatssecretaris verwacht dat het beroepsimago van leraren onder de PAL-studenten zal toenemen. Van Bijsterveldt: "Met deze extra investering kunnen meer studenten ervaren dat het onderwijs een prachtig vak is. Dit kan naast de invoering van de educatieve minor leiden tot een toename van het aantal studenten dat kiest voor het vak van leraar".