Opening Defensie Para School

De nieuwe Defensie Para School (DPS) brengt alle parachuteopleidingen van Defensie onder 1 dak samen. Kolonel Rob Querido, de commandant van het Korps Commandotroepen, opende de nieuwe paraschool vandaag officieel op de Seeligkazerne in Breda.

De Seeligkazerne bood al onderdak aan de para-opleiding van het Korps Commandotroepen en daar komen nu instructeurs van andere krijgsmachtdelen bij. De voorheen gescheiden opleidingen van commando’s, mariniers en Luchtmobiele Brigade vormen onder leiding van het Korps Commandotroepen de DPS. De nieuwe school gaat alle parachuteopleidingen binnen Defensie verzorgen. De samenvoeging leidt tot grotere efficiëntie en zal de kwaliteit van de opleidingen en de veiligheid verder vergroten.

Spionagemissie

De nieuwe school is vernoemd naar ex-commando en kapitein buiten dienst Cees Sisselaar. Sisselaar werd twee maanden voor het einde van de Tweede Wereldoorlog voor een spionagemissie per parachute gedropt achter de vijandelijke linies in de Sumatraanse jungle, Nederlands-Indië. De inmiddels 91-jarige Sisselaar wist destijds de gevangenen van twee interneringskampen te bevrijden. Cees Sisselaar was vandaag als eregast aanwezig bij de openingsceremonie die werd voorafgegaan door een parachutedemonstratie met de 4 deelnemende Defensieonderdelen.