Verklaring van minister Eurlings namens het kabinet naar aanleiding van het vliegtuigongeluk op Schiphol

Vanmorgen om half elf is een Boeing 737 van Turkish Airlines neergestort bij de Polderbaan bij Schiphol. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers. Wij leven intens mee met hun nabestaanden en met de gewonden die zijn gevallen.

Wij denken ook aan allen die nu in onzekerheid verkeren over het lot van hun geliefden en vrienden. Veel families in Nederland, maar ook in Turkije, zitten in angst. Wij hopen dat er snel duidelijkheid komt over het lot van hun familieleden en bekenden. Er wordt momenteel alles aan gedaan om die duidelijkheid te kunnen bieden.

Namens de Nederlandse regering heb ik in een telefonisch gesprek met minister Yıldırım van Transport mijn medeleven betuigd aan de Turkse regering en aan de families van de betrokkenen. Minister Yıldırım bedankte Nederland voor de hulpverlening ter plaatse en de opvang van de slachtoffers.

Turkish Airlines voldoet aan de veiligheidseisen die op Schiphol van kracht zijn. De toedracht van dit ongeluk zal vanzelfsprekend nauwkeurig worden onderzocht.