Broche voor Van Bijsterveldt tijdens Prinsjesdag 2009

Studenten van de vakschool in Schoonhoven voor goud- en zilversmeden zullen een sieraad ontwerpen dat staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) zal dragen op Prinsjesdag.

De vakschool is onderdeel van het regionaal opleidingencentrum Zadkine dat op 19 februari een Onderwijsconferentie hield. Na de openingstoespraak van de staatssecretaris hebben 20 studenten haar symbolisch een sieraad aangeboden. Door haar telkens een keuze voor te leggen tussen twee mogelijkheden (oud of nieuw, strakke lijnen of ronde, Nederland en de wereld, etc.) hebben de leerlingen een koffer vol inspiratie verzameld op basis waarvan zij een passend concept zullen ontwikkelen, ontwerpen en vervaardigen.

Vervolgens nam Van Bijsterveldt een tweede symbolische koffer in ontvangst met daarin een certificaat en informatie over het project. Ze beloofde het koffertje persoonlijk om te komen wisselen voor de definitieve koffer met het uiteindelijke sieraad. Zij gaf aan met veel trots op het vakmanschap het sieraad te zullen dragen op de derde dinsdag van september.