Twee benoemingen in top Rijksvoorlichtingsdienst

Drs. Chris Breedveld (46) is met ingang van 15 oktober benoemd tot plaatsvervangend directeur-generaal van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Hij volgt in deze functie Henk Brons op die vanaf 1 september directeur-generaal van de RVD is.

Ook in zijn nieuwe rol blijft Breedveld de woordvoering van het Koninklijk Huis verzorgen. Hij werkt sinds 2004 bij de RVD; daarvoor was hij directeur communicatie bij het Ministerie van Economische Zaken.

Met ingang van 1 december wordt drs. Stephan Schrover (40) directeur bij de RVD. Hij zal zich in deze rol voornamelijk toeleggen op de woordvoering, begeleiding en advisering van de minister-president en de ministerraad. Schrover is nu nog directeur communicatie bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarvoor was hij onder meer werkzaam als hoofd voorlichting van de CDA-Tweede Kamerfractie en woordvoerder bij het ministerie van Financiën.

Met de benoeming van Chris Breedveld en de komst van Stephan Schrover is de leiding van de Rijksvoorlichtingsdienst weer compleet.