Goededoelencommissie tevreden

De goededoelencommissie op Kandahar Airfield (KAF) heeft de afgelopen 3 maanden bij thuisfront en uitgezonden militairen geld en goederen ingezameld. De initiatiefnemers van de goededoelenactie zijn tevreden met het resultaat.

De commissie haalde meer dan 2300 € op voor War Child en ruim 5000 € ging naar Serve. Verder is in Nederland maar liefst 6500 kg kleding en schoolspullen ingezameld. Een Antonov vliegtuig vloog de goederen naar KAF.

Behoefte aan schoolspullen en kleding

Steeds vaker blijkt dat uitgezonden militairen en hun thuisfront de behoefte hebben om iets concreets te doen voor de Afghaanse bevolking. Het vorige Air Task Force (ATF)-detachement nam daartoe al een eerste initiatief. ATF-9 zette de goededoelencommissie voort en zamelde rugzakjes in met schoolspullen voor Afghaanse kinderen. De directeur van het Afghan National Army(ANA)-ziekenhuis liet vervolgens weten dat de Afghaanse kinderen veel behoefte hadden aan kleding voor de naderende winter.

Inzamelingen

De commissie zamelde ondermeer met autowassen op KAF geld in voor de Britse non-gouvernementele organisatie Serve. Daarnaast verkocht het thuisfront sjaals van de bazaar op KAF in Nederland. Voor de stichting War Child haalden leerlingen van een basisschool geld op, onder meer met verschillende kerstactiviteiten met als thema Afghanistan.

Wordt vervolgd?

De kleding is inmiddels uitgedeeld aan de bevolking van Afghanistan en de cheques zijn overhandigd aan Serve en War Child. Voor ATF-9 is de goededoelenactie hiermee afgerond. De commissie, waarin ook vertegenwoordigers van het Joint Support Detachement (JSD), stopt er niet mee. Bij de komende rotatie dragen ze het stokje waarschijnlijk over aan het nieuwe ATF-detachement. Dit neemt morgen de taken over.