Geen belemmering verdere uitrol EMD

Het elektronisch medicatiedossier (EMD) functioneert voldoende om het op gecontroleerde wijze verder uit te rollen.

Beeldscherm met medicatiegegevens van een patient.

Dit blijkt uit het onafhankelijk evaluatierapport over de pilot EMD in de regio’s Rijnmond en Amsterdam en de koploperregio Harderwijk. Minister Klink heeft dit evaluatierapport vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd.

Pilot
In de 3 genoemde regio’s is met ondersteuning van ICT-leveranciers door apothekers en andere zorgaanbieders geruime tijd gewerkt met het EMD, een van de onderdelen van het landelijk elektronisch patiëntendossier (EPD). Met het EMD kunnen zorgaanbieders relevante medicatiegegevens van patiënten met elkaar uitwisselen. In de pilot is bekeken of het EMD in de praktijk voldoet aan de eisen van gebruiksvriendelijkheid en volledigheid. In deze testperiode zijn ervaringen opgedaan die tot aanpassingen hebben geleid en waarop acties zijn ondernomen.

Uitvoerbaar
De conclusie van de onderzoekers is dat door de gedane aanpassingen en ingezette verbeteringen de verdere uitrol van het EMD uitvoerbaar is. Het EMD is ook technisch en functioneel toepasbaar in de praktijk. Met de deelnemers is afgesproken dat aspecten als performance, volledigheid en incidentafhandeling voorlopig goed in de gaten zullen worden gehouden.

Tot slot schrijft minister Klink aan de Tweede Kamer dat de toegevoegde waarde van het EMD in het zorgproces zich zal bewijzen naarmate meer dossiers zijn aangemeld.