Infanterist Vos populair op YouTube

De videoclip van infanterist Dominique Vos is populair op YouTube. Op het Defensie-kanaal van YouTube is het zelfs een van de meest aangeklikte filmpjes.

De videoclip ‘Hoog in de lucht’ gaat over de gedachten van militair Dominique Vos voordat hij uitgezonden wordt naar Afghanistan. De clip is op videoplatform YouTube in totaal ruim 23.000 maal bekeken. Ook op het Defensiekanaal www.youtube.nl/defensie is dezelfde clip een van de meest bekeken video’s met bijna 1.500 views.

Videoclip met beelden van Nederlandse militairen in Uruzgan van het liedje 'Hoog in de lucht' van infanterist Dominique Vos.

Uitgezonden

Zanger Dominique Vos schreef het nummer ‘Hoog in de lucht’ voordat hij begin december 2008 als militair uitgezonden werd naar Afghanistan. Defensie gaf toestemming om video-opnames te maken in de kazerne in Schaarsbergen. De Vos schreef het nummer om militairen een hart onder de riem te steken.

Missie

De Zwollenaar Dominique Vos is momenteel op zijn eerste missie in Afghanistan. Vanuit zijn infanteriecompagnie legt hij contacten met de lokale bevolking en werkt aan het veiliger maken van het gebied. Zo assisteerde hij bij het vinden en ruimen van Improvised Explosive Devices (IED’s). Een van zijn collega’s, sergeant Mark Weijdt, sneuvelde op 19 december 2008.

Platencontract

Mogelijk breekt de 23-jarige zanger bij thuiskomst door. Vlak voor zijn uitzending tekende hij een platencontract bij Energy, een label waarbij ook grotere namen als Willeke Alberti en Gerard Joling zijn aangesloten. Zijn Nederpopklanken zijn intussen al gedraaid op 3FM, Uruzgan.FM, en bereikte op Radio NL de nummer 1 positie in de Dag Top 5.

Optredens
Vos zal samen met een van de muziekkapellen van de landmacht optredens verzorgen. Bij terugkomst, naar verwachting half april, wil hij het nummer Back home again van John Denver opnemen.