Samenvoeging ondersteuningsbrigades bijna rond

1 Logistieke Brigade en 101 Gevechtssteunbrigade van de landmacht worden aanstaande donderdag officieel samengevoegd tot het Operationeel Ondersteuningscommando Land (OOCL). Bij deze gelegenheid wordt ook het logo van het nieuwe commando bekendgemaakt.

Brigadegeneraal Jan Broeks ontvangt tijdens een ceremonie in de Americahal te Apeldoorn het commando over het OOCL van de Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Rob Bertholee. Met 6.500 medewerkers wordt het nieuwe OOCL de grootste eenheid van de Koninklijke Landmacht. De eenheden van het OOCL zijn geografisch verspreid over 26 locaties door heel Nederland. De staf van het OOCL is gelegerd in Apeldoorn.

Het OOCL beschikt na de samenvoeging over een breed scala aan specialistische militaire eenheden en functies. Het nieuwe commando biedt alle operationele ondersteuningstaken, zoals logistiek, geneeskundig, communicatie en informatiesystemen, genie en inlichtingen voor de grondgebonden eenheden bij operaties en oefeningen. Het nieuwe OOCL organiseert dit jaar direct de jaarlijkse Landmachtdagen op 6 en 7 juni in Amersfoort.