Stichting M. ingezet bij jaarwisseling

Om politiekorpsen extra te ondersteunen tijdens de jaarwisseling is hen door BZK de mogelijkheid geboden om M. 0800-7000 als extra wapen in te zetten. Een flink aantal politiekorpsen heeft dankbaar gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Korpsen en gemeenten konden daardoor kosteloos een beroep doen op Stichting M. om hen te adviseren bij het effectief, wijkgericht inzetten van de anonieme meldlijn.

Stichting M. schreef actieplannen en ontwikkelde onder andere materiaal op maat, zoals posters, flyers en advertenties, waarmee bewoners werden gestimuleerd om te melden over incidenten. In totaal is rond de jaarwisseling in vijftig gemeenten de anonieme tiplijn M. ingezet als extra mogelijkheid in de strijd tegen overlastplegers en relschoppers.

De politie Haaglanden zetten bijvoorbeeld de anonieme tiplijn in de hele regio in. Wijkagenten deelden flyers uit, huis-aan-huisfolders werden verspreid en er zijn posters opgehangen bij sportverenigingen, in winkels en café's. Andere korpsen die M. hebben ingezet zijn Gelderland-Zuid, Twente (Enschede), Zuid-Holland-Zuid (Gorinchem), Friesland (Wolvega) en Rotterdam-Rijnmond (het hele gebied). Zij maakten daarbij gebruik van op maat gesneden campagnemateriaal met slogans als 'Verknal jij oud en nieuw in Pijnacker?'.

Meer informatie over Stichting M. is te vinden op www.meldmisdaadanoniem.nl

meld misdaad campagne jaarwisseling.jpg