Commissie over toekomst pers ingesteld

Onder leiding van Elco Brinkman gaat een commissie advies uitbrengen over de mogelijkheden tot innovatie binnen de pers en de toekomst van de nieuwsvoorziening. Minister Plasterk heeft de commissie op 12 januari ingesteld.

De commissie gaat kijken naar de manier waarop innovatie gestimuleerd en gefinancierd kan worden. Daarover brengt de commissie binnen drie maanden advies uit. Daarnaast adviseert de commissie binnen zes maanden over de toekomst van de nieuws- en opinievoorziening in Nederland, toegespitst op de rol van de pers. Elco Brinnkman is voorzitter van Bouwend Nederland, voorzitter van de Koninklijke Bibliotheek en voorzitter van de Koninklijke Vereniging voor het Boekenvak. Voorheen (1982-1987) was hij als minister van WVC onder meer verantwoordelijk voor het mediabeleid.

Naast Elco Brinkman bestaat de commissie uit Inge Brakman (tot 1 april a.s. voorzitter van het Commissariaat voor de Media), Bart Brouwers (hoofdredacteur Spits), Paul Molenaar (voorheen Ilse Media en Sanoma), Rimmer Mulder (hoofdredacteur Leeuwarder Courant), Peter Schrurs (vertrekkend directeur VPRO) en Yvonne Zonderop (freelance journalist, voormalig adjunct-hoofdredacteur De Volkskrant).