Minister Verburg opent Grüne Woche Berlijn

Nederland is partnerland van de Grüne Woche in Berlijn. Dat betekent dat Nederland extra in de schijnwerpers staat. Daarom spreekt minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) tijdens de officiële opening op donderdag 15 januari.

De Grüne Woche is met ruim 400.000 bezoekers één van de grootste internationale landbouwbeurzen in de wereld en vindt jaarlijks plaats in Berlijn.

'Qualität von Nebenan' heet de bijdrage van Nederland aan de beurs. Er is een grote Nederlandse stand waar innovatie en kwaliteit centraal staan: prachtige en lekkere producten, nieuwe vindingen en duurzame producten. Natuurlijk ontbreken de typisch Hollandse zaken niet: Frau Antje, een molen en bloeiende tulpen. Nederland laat zich ook buiten de beurshallen van zijn innovatieve kant zien: de energieleverende kas staat tijdens de Grüne Woche in het Sony Center nabij Potsdamerplatz.

Duitsland is een de belangrijkste handelspartner voor Nederland. Nederland exporteert zo'n 14 miljard euro aan agrarische producten naar Duitsland. Omgekeerd komt er zo'n 7 miljard euro aan agrarische producten uit Duitsland naar Nederland. Bij de export vanuit Nederland gaat het vooral om groenten en fruit, bloemen en planten, zuivel, eieren en vlees.