Uruzgan bereidt zich voor op Kerstmis

De verschillende bases in Uruzgan zijn opgefleurd met kerstbomen.Op de verschillende militaire bases in Uruzgan zijn kerstbomen verrezen.Met de bouw van een heuse kerststal, compleet met ezel, schapen en een kameel, is de voorbereiding van de Nederlandse militairen in Uruzgan op de komende kerstdagen in volle gang. De geestelijk verzorgers zijn druk met de laatste voorbereidingen voor een dienst op kerstavond en het kerstdiner is bijna klaar om te worden opgediend.

De kerstversiering brengt de Nederlandse militairen in kerststemming.

Aan de hand van de kerststal die op de basis Camp Hadrian in Deh Rawod verrijst, zal de aalmoezenier de kerstboodschap aan de militairen vertellen. Voor de cateraars vormen de kerstdagen ook een uitdaging. Vooral logistiek, laat sergeant-majoor Peter op Kamp Holland in Tarin Kowt weten. “Gelukkig heb ik al het eten en drinken op tijd binnen gekregen. Nu begint de voorbereiding van de maaltijden.”

De menukaart van eerste kerstdag verklapt een hoofdgerecht van gesmoord rundvlees met een saus van zwarte truffel, geroosterde zeevis met linzensaus, groenten, peertjes in rode wijnsaus en als dessert pannacotta met bosvruchten en karamelsaus.

In de bijlage een voorproefje op de kerstboodschap die de dominee, de aalmoezenier en de humanistisch raadsman de mannen en vrouwen in Uruzgan mee gaan geven.