BZK zoekt leden voor stuurgroep innovatie

Het ministerie van BZK plaatst een personeelsadvertentie om vijf leden te werven voor de ‘stuurgroep voor de top 10 van succesvolle innovaties van publieke dienstverlening’. Deze stuurgroep zal staatssecretaris Bijleveld adviseren bij het samenstellen van een top10 van succesvolle innovaties van publieke dienstverlening.

De innovaties uit deze top10 zullen in de loop van 2009, samen met plannen van aanpak, worden verspreid binnen de publieke sector, in de verwachting dat ze op diverse plekken navolging zullen krijgen. Het uiteindelijke doel hiervan is het verbeteren van de dienstverlening door de overheid.
Door het plaatsen van een personeeladvertentie wil staatssecretaris Bijleveld zowel burgers als bedrijven bij haar beleid betrekken.

Inmiddels zijn er al vijf stuurgroepleden op uitnodiging geworven. Dit zijn: Phillipe Raets, plaatsvervangend secretaris-generaal van BZK, Betteke van Ruler, hoogleraar communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, Oenze Dijkstra, gemeentesecretaris van Zwolle, David Jongen, lid van de Raad van Bestuur van het Uitvoeringsinstituut WerknemersVerzekeringen (UWV), en Sietze Dijkstra, directeur Global Government bij IBM. Zij zijn gevraagd op grond van hun persoonlijke expertise op het gebied van de publieke sector, dienstverlening en/of innovatie.

De vijf te werven leden van de stuurgroep zullen als zogenoemde ‘Innovatiebuddy’s’ worden gekoppeld aan een de hierboven genoemde stuurgroepleden. Zij dragen bij aan de selectie van 25 innovaties en het proces om van daaruit tot een top 10 te komen. De innovatiebuddy’s treden op als secretaris, wonen een bijeenkomst bij en bestuderen op eigen initiatief innovaties die in aanmerking komen voor een plek op de longlist. Kandidaten hebben een hbo- of wo-opleiding afgerond en zijn afkomstig uit de wetenschap, de (semi-) overheid of het bedrijfsleven. Zij hebben een eigen visie op dienstverlening en innovatie.
De stuurgroep is actief tot april 2009.
Advertenties met de vacatures worden vanaf vandaag gepubliceerd in Intermediar, Binnenlands Bestuur en werkenbijhetrijk