Scholieren en bedrijven omarmen maatschappelijke stage (video)

Leerlingen van het Nova Esprit College, het Wellant en het Marcanti College hebben massaal hun maatschappelijke stage gelopen.

Samen met mensen met een verstandelijke beperking maakten zij schilderijen, kerstukken en stollen die aan het eind van de dag werden geveild. De opbrengst, ruim 3200 euro, komt ten goede van de voedselbank in Bos en Lommer. De leerlingen werden op hun beurt begeleid door vrijwilligers van de Fortis Foundation, IBM en Rabobank.

"Ik zie dat het bedrijfsleven de maatschappelijke stage steeds vaker omarmt. Een mooie vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen", aldus staatssecretaris Van Bijsterveldt, die zelf ook een scholiere van het NOVA college begeleidde bij haar maatschappelijke stage.

Het Nova Esprit College is een van de scholen die deelneemt aan de pilot met de maatschappelijke stage, die dit jaar is gestart. Ruim 61000 leerlingen in Nederland lopen dit schooljaar een maatschappelijke stage van minimaal 30 uur. Het experiment vindt plaats in de aanloop naar de landelijke invoering. Vanaf het schooljaar 2011-2012 loopt elke middelbare scholier tijdens de middelbare schoolcarrière een maatschappelijke stage van 72 uur. Doel van de maatschappelijke stage is om leerlingen te leren hoe het is om iets te doen voor een ander, zonder dat er iets tegenover staat.