Video: Nederlandse expansiedrift in Hongkong

Staatssecretaris Heemskerk opende in Hongkong de Business of Design Week. Dit is het meest toonaangevende evenement voor de creatieve sector in Azië. Nederland is dit jaar medeorganisator.

Met het thema 'open minds' wordt de Nederlandse creatieve industrie in Hongkong gepresenteerd als innovatief, inventief en open minded.

Tijdens de week zijn er veel voorbeelden te zien van Dutch Design zoals de bugaboo, de stoel van Marcel Wanders, Tomtom, de Cable Turtle en tassen van Omar Munie.

Zo'n 300 Nederlandse mode, design en architectuur professionals zijn samen met staatssecretaris Heemskerk naar Hong Kong afgereisd om aan de week deel te nemen. Velen hebben plannen voor uitbreiding in het Verre Oosten. Sommigen zijn al actief in Hong Kong en willen uitbreiden naar China. Anderen zijn zich aan het oriënteren op nieuwe productie- en distributiemogelijkheden in de regio.

Naast de vele business-to-businessevenementen, matchmakingsessies, publiekstentoonstellingen zijn er een handels- en inspiratiebeurs en een groot congres waar bekende Nederlandse ontwerpers spreken over Dutch Design.