Minister-president en staatssecretaris Van Bijsterveldt 15 november a.s. bij startmanifestatie maatschappelijke stage: Samen leven kun je leren.

Daarnaast lanceren zij samen de website www.samenlevenkunjeleren.nl.

Minister-president Balkenende en staatssecretaris Van Bijsterveldt zijn donderdag 15 november a.s. aanwezig bij de startmanifestatie van de maatschappelijke stage: 'Samen leven kun je leren'. Dat heeft tot doel om samen met scholen, stageaanbieders en anderen er voor te zorgen dat alle leerlingen in het voortgezet onderwijs een maatschappelijke stage kunnen lopen. In een interactieve toespraak licht de minister-president de visie op dit belangrijke kabinetsvoornemen toe. Ook lanceert hij samen met de staatssecretaris de website http://www.samenlevenkunjeleren.nl/.

Voorafgaand aan de startmanifestatie brengen de minister-president en de staatssecretaris een bezoek aan de VMBO-praktijkschool Accent Praktijkonderwijs Delfshaven. Daar krijgen zij een rondleiding en gaan zij, na beiden een korte les te hebben gevolgd over maatschappelijke stages, in gesprek met leerlingen, docenten en aanbieders van stageplaatsen.

Minister-president Balkenende en staatssecretaris Van Bijsterveldt staan ook stil bij de Dag van Respect. Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd voor jongeren om meer aandacht te vragen voor respect voor elkaar, natuur en milieu en de samenleving. De minister-president en de staatssecretaris gaan hierover in gesprek met de leden van de BrainBOX, de junioradviesraad van de Stichting Dag van Respect.

Lancering website http://www.samenlevenkunjeleren.nl/. © ANP, Pierre Crom