Minister-president bezoekt Flevoland en Drenthe

Minister-president Balkenende heeft 29 en 30 januari een aantal projecten in Flevoland en Drenthe bezocht.

In Bant, gemeente Noordoostpolder, sprak Balkenende met de initiatiefnemers van het concept 'Seniorenstad Vilavie'. Dit is een concept voor een stad waar 55-plussers samen kunnen leven - zonder zich te isoleren van de samenleving. De komende jaren zal dit innovatieve plan verder worden vormgegeven.

Jeugdsoos The Bronx

Daarna ging de minister-president langs bij jeugdsoos The Bronx in Nieuweroord (Drenthe). De jongerenvrijwilligers die hier actief zijn, werden onlangs uitgeroepen tot 'Vrijwilligers van het jaar 2007'. De vrijwilligers organiseren in een relatief klein gebied veel activiteiten voor jong en oud. Balkenende sprak zijn waardering uit voor de manier waarop zowel jongeren als ouderen betrokken zijn bij hun dorp. Hij was onder de indruk van de saamhorigheid en enthousiaste inzet van de bewoners.

Hoogeveen

Op woensdag 30 januari ging de minister-president op bezoek bij de Apolloschool in Hoogeveen. Hier kreeg hij uitleg van de medewerkers van de school en de stichting Welzijnwerk Hoogeveen over de taalprogramma's die worden georganiseerd voor kinderen én ouders. Zo mocht hij even 'aanschuiven' bij een bijeenkomst in het kader van het 'project Knapzak'. In dit educatieve programma worden ouders actief betrokken bij het leerproces van hun kind.

Tot slot van het bezoek was Balkenende aanwezig bij het 'Werkplein Hoogeveen'. Hierin werken UWV, CWI en de afdeling sociale zaken van de gemeente samen aan re-integratie van werknemers. De minister-president nam deel aan een workshop van werkzoekende 45-plussers en ging in gesprek met medewerkers, werkgevers en (voormalig) werkzoekenden over hun ervaringen met re-integratie.

Op 30 januari bezoekt de minister-president de Apolloschool in Hoogeveen. Op deze school worden ouders actief betrokken bij het leerproces van hun kind. © André Weima Zeyvat

In Nieuweroord (Drenthe) bezoekt Balkenende jeugdsoos 'The Bronx'.
© WFA, foto Harm Meter