Minister Verburg vraagt mensen om mee te denken over slimme oplossingen

Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft drie zogeheten Kenniskamers ingesteld. De kamers hebben de thema's Agrocluster, Voeding en Consument, en Natuur en Landschap.

In de Kenniskamers denken mensen mee over belangrijke trends en toekomstige ontwikkelingen die belangrijk zijn voor Nederland. Bijvoorbeeld hoe zorgen we voor voedselzekerheid en een duurzame voedselproductie? Of hoe gaan we in Nederland om met de schaarse ruimte?

Verburg vraagt de deelnemers aan de Kenniskamers niet alleen mee te denken over het op de agenda zetten van deze trends en ontwikkelingen, maar ook over langetermijnoplossingen via kennis en vernieuwing.

"Ik heb het bedrijfsleven en de maatschappelijke organisaties hard nodig om kennis te ontwikkelen en deze op een goede manier in te zetten. Zo kan Nederland een van de belangrijkste landbouwproducenten ter wereld blijven en de vernieuwende kracht van onze agrarische sector op hoog niveau houden", aldus minister Verburg bij de instelling van de Kenniskamers.

In elke Kenniskamer zitten ongeveer 25 mensen die een afspiegeling zijn van de maatschappij. De Kenniskamers komen minimaal twee keer per jaar bij elkaar.

Verburg: "Door middel van de Kenniskamers wil ik mensen betrekken bij de zoektocht naar slimme en vernieuwende oplossingen voor maatschappelijke dilemma's op het gebied van landbouw, natuur, landschap, voeding, energie, dierenwelzijn en diergezondheid. De inbreng en de adviezen van de deelnemers gebruik ik voor het aansturen van onderzoeks- en innovatieprogramma's".

De voorzitter van de Kenniskamer Agrocluster is mevrouw mr. Y.C.M.T. van Rooy, voorzitter College van Bestuur Universiteit Utrecht. De heer dr. J.A.J. Vink van Nutreco is voorzitter van de Kenniskamer Voeding en Consument. De heer ir. G. Verwolf van Waterschap Veluwe zit de Kenniskamer Natuur en Landschap voor.