Minister Hirsch Ballin aanwezig bij jubileum gevangenis-humanisten

De Humanistische Geestelijk Verzorging bij Justitie bestaat 40 jaar. Op donderdag 11 december vindt de viering van dit jubileum plaats in de PI Nieuwersluis. Minister Hirsch Ballin (Justitie) neemt tijdens deze bijeenkomst het eerste exemplaar van ‘Zingeving achter de tralies’ in ontvangst uit handen van de voorzitter van het hoofdbestuur van het Humanistisch Verbond.

De Humanistische Geestelijke Verzorging geeft in instellingen van de Dienst Justitiële Inrichtingen invulling aan het recht van gedetineerden om hun godsdienst en levensbeschouwing te belijden en te beleven. Vijftig humanistisch raadsmannen en -vrouwen werken in huizen van bewaring, gevangenissen, tbs-klinieken, jeugdinrichtingen en vreemdelingenbewaring.

U bent van harte uitgenodigd de bijeenkomst ‘40 jaar Humanistisch Geestelijk Verzorging bij Justitie’ bij te wonen. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij het secretariaat van de Directie Voorlichting, 070-370 7345.

Toegang tot de inrichting is alleen mogelijk op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.

Programma:

14.30 uur: Ontvangst

15.00 uur: Welkomstwoord dhr. H. Scheper, Hoofd Humanistische Geestelijke Verzorging

15.05 uur: Toespraak Minister van Justitie, dhr. dr. E.M.H. Hirsch Ballin

Overhandiging van het jubileumboek aan de Minister van Justitie

15.25 uur: Toespraak dhr. prof. dr. R.A.P. Tielman - terugblik op de Humanistische Geestelijke Verzorging bij Justitie

15.45 uur: Pauze

16.00 uur: Gesprek met dhr. drs. R. Zunderdorp, voorzitter van het Hoofdbestuur van het Humanistisch Verbond en mw. prof. dr. H.A. Alma, rector van de Universiteit voor Humanistiek - heden en toekomst van de Humanistische Geestelijke Verzorging bij Justitie

16.35 uur Optreden dhr. F. Starik, dichter

16.55 uur: Afsluiting dhr. H. Scheper

17.00 - 18.00 uur: Borrel

Adres:

PI Nieuwersluis
Zandpad 3
3631 NK Nieuwersluis